KÚPILI STE SI KONOPNÉ SEMIENKO ALEBO KONOPNÝ PROTEÍN?
Tak tu sú tieto typy práve pre Vás:
Konopné nelúpané semienko je taký zabalený zázrak. Avšak aby sme lepšie strávili jeho obal – výživnú šupku, odporúčame:
- Opražiť semienko do zlatista na sucho na panvici. Výborná pochúťka na mlsanie a aj posyp.
- Nechať semienko cez noc namočené vo vode. Ráno vodu trochu zliať a doplniť čerstvou. Tyčovým mixérom rozmixovať, precediť cez jemné plátno a pridať trocha morskej soli a kvapku konopného oleja. Získate super výživné KONOPNÉ MLIEKO.
Konopné semienko lúpané má jemnú orieškovú chuť a je veľmi dobre stráviteľné.
- Skvelo sa hodí do zeleninových šalátov a na posyp krémových polievok.
- Úžasné je do jogurtov, na posyp dezertov.
- Nechať semienko cez noc namočené vo vode. Ráno vodu trochu zliať a doplniť čerstvou. Tyčovým mixérom rozmixovať, precediť cez jemné plátno a pridať trocha morskej soli a kvapku konopného oleja. Získate super výživné KONOPNÉ MLIEKO. Mlieko z lúpaných semienok je vhodné i pre batoľaťa.
Jednoducho zmixovať s rastlinným mliekom a banánom a so všetkým, čo vám chutí (čučoriedky, avokádo, mango, kokos, kakao…).
- Pridať proteín do pečenia cca 10% – buchty, koláče, sušienky, tyčinky, palacinky.
- Urobiť si konopný hummus – nátierku na slano.
Recept: Potrebujeme hrnček uvareného cíceru alebo cícer v konzerve, 2 lyžičky tahini- sezamovej pasty, 2 lyžice konopného oleja. Všetko dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu, ktorú pokvapkáme citrónovou šťavou (balsamicum), dochutíme morskou soľou a korením. Namažeme na chleba či bagetu, posypeme lúpaným konopným semienkom a zjeme :-).